Världens godaste ragu!

Recept

Hej hjärtan är ni redo för lite mat. För hörrni det här är blev en ragu man inte skojar bort. F och jag lagade sen middag igår och det blev såååå gott så måste bara dela med mig. Är ni redo för receptet?

RAGU INGRIDIENSER

Det är såklart en smaksak på hur mycket av varje ingrediens man vill ha i denna rätt, ändra/tabort så mycket man vill? här har ni det jag hade i för 3-4 portioner.

- 500 gram blandfärs

- 1 burk krossade tomater

- 1,5 msk tomatpuré

- 1 st gullök

- 1 st grönsaksbuljongtärning

- 1,5 dl rödvin

- En stor riven morot

- Torkade örter, basilika och oregano efter smak

- Små tomater

- 1,5 dl matlagningsgrädde

- Salt och peppar

- Persilja

- En skvätt soja

- Dina favorit pasta!

SÅHÄR GÖR DU:

1. Häll i en bra mängd olivolja i en en gjutjärnspanna, fräs blandfärsen så att den blir helt genomstekt. Häll också i löken och låt den fräsa.

2. Låt löken få svettas ett par minuter och häll sen i tomatpurén samt den rivna moroten. Rör om lite.

3. Addera soya, rödvinet och grönsaksbuljongen. Låt sen rödvinet få koka lite innan du sen häller i burken med krossade tomater. Fyll sen den tomma burken med vatten och häll i grytan. Salta och peppra efter smak.

4. Låt grytan puttra på mellan värme medans du kokar upp pastan efter anvisningarna på förpackningen. Tips för en god pasta: häll i rikligt med salt!

5. Häll i halverade små tomater, hackad persilja och grädden i grytan! Därefter ner med pastan och rör om. Om man vill toppar man med persilja och extra svartpeppar!

6. Servera och njuuuuut!!!!

Gillar

Kommentarer

dks
dks,
Ser godt ut 😊 Takk for oppskrift 😊
nouw.com/dks