Pluggtips!

Tips

Inlägg innehåller adlinks/ reklamlänkar

Jag ska vara ärlig och säga, jag tycker inte skolan alltid har varit det lättaste eller är det lättaste. Jag har alltid haft det lite svårt med att planera och få ihop allting. Under vissa perioder har jag varit så sjuk stressad och känt att jag knappt hunnit med att njuta av mina nöjen och min lediga tid, dock så har jag med åren hittat sätt som fått mig att få ihop allting och hittat tips som fungerar för mig. Som jag tänkte att jag skulle sprida vidare till er som pluggar eller ska börja plugga.

Först och främst ska du inte planera bort alla nöjen, det kommer istället bara göra att du tappar glädjen i skolan. Från mitt egna håll så hade jag ändå inte pluggat alla dessa timmar som jag planerat att vara lediga.


1. Planera

När jag har mycket i skolan och mycket vid sidan av skolan och känner mig stressad så handlar det för mig enbart om hur jag har planerat. Jag brukar försöka kolla över mitt schema för nästkommande vecka på Söndagar och strukturera upp min vecka med skola, jobb och nöjen. Jag avsätter då tid/timmar att plugga på. Skriver också upp i min almanacka tid för när jag ska plugga/jobba och på så sätt vet jag när jag har tid för nöjen.

Inget samarbete utan bara ett genuint tips. Jag har använt mig av personligalmanacka.se i flera år nu och det är mina favoriter när det kommer till praktiska, snygga och bra almanackor. Tips tips!!

2. Disciplin

Jag vet att för de flesta av oss är telefonerna alltid med. Dagens mobil användning är ju väldigt hög och det kan samtidigt då vara så svårt att ha disciplin när man ska plugga. Man kollar på notiser, sms eller kanske scrollar igenom Instagram då och då. Det är dock det sämsta du kan göra!! Det tar x antal minuter för hjärnan att hitta fokus igen efter att ha tappat det och pendlar man mellan mobilen och plugg så blir det inte så mycket fokus. Så det du bör göra är att lägga ifrån din mobilen, helst låsa in den i något skåp eller annars ha den så långt ifrån dig som möjligt. Kör igenom 40-45 minuter där du bara köttar igenom plugget och kolla inte ens åt mobilens håll. Sen kan du ta små pauser och scrolla igenom mobilen igen. Du kommer känna dig så nöjd över att du lagt ifrån dig mobilen och du kommer också få mycket mer gjort.

3. Plugga på andra ställen än hemma

Det här tipset är nog väldigt individuellt. Jag pluggar aldrig hemma för när jag är hemma vill jag känna att jag är ledig och då vill jag inte behöva sätta mig med plugg. Så därför sitter jag i skolan och pluggar antingen någon eller några timmar innan lektionerna är slut eller efter. Ett väldigt bra ställe för mig är också att sätta mig på ett cafe och plugga några timmar. För som sagt när jag är hemma vill jag känna att jag är ledig. Om det kanske är dagen innan prov sitter jag hemma någon timme och kollar igenom, men annars aldrig hemma. Fungerar så bra för mig men förstår att hemma också för många är ett bekvämt ställe att kanske plugga på. Jag har lite för lätt för att hitta andra saker att göra också när jag är hemma haha.


Så lite övriga tips från mig:

- Köp pennor i olika färger, fungerar så bra för mig i t.ex matten. Plugget blir också så himla mycket roligare. Dessutom SÅ bra att ha när man vill organiserar bland sina anteckningar eller i sin almanacka eller bara stryka över vissa ord när man läser etc.

- Vissa dagar har man bara inte bra dagar och då heller inte bra plugg-dag, där man bara känner att man inte kan fokusera eller lär sig något alls. Sånna dagar är OKEJ att inte plugga på, för dagen efter kommer du istället plugga mycket effektivare och hårdare. Det är okej att ha skit-dagar då du inte pluggar.


Hoppas nu ni fick med er något tips och skriv gärna om ni har några bra plugg tips! Sånt uppskattas ju alltid.

Gillar

Kommentarer