MINA TANKAR OM COVID-19

Texter och tankar

Hej hjärtan!! Hoppas ni mår bra.

Det finns väll inte en människa som undgått det nya coronaviruset eller ja covid-19 som det heter. Det kom som en käftsmäll känns det nu mera som. Mina tankar i början var okej ett nytt virus i Kina, läskigt men okej. Men nu har smittspridningen gått så fort att det känns som man nästan inte hinner reflektera vad är det som händer egentligen. Jag satt mig ner igår kväll och läste på om viruset och kollade på programmet fråga doktorn och en dokumentär om covid-19 viruset. Ni hittar dom här fråga doktorn , svt dokumentär.

Vilket jag tycker är upp till varje individs ansvar att läsa på om viruset eller åtminstone följa vad folkhälsomyndigheten rekommenderar. Det var från dom jag kunde hitta massa fakta och svar på lite allt möjligt. Läs läs läs här (folkhälsomyndigheten). Man ska aldrig underskatta ett virus som har fått människor att bli sjuka och i värsta fall medföljt död, men i skrivande stund känner jag mig inte så jätteorolig över min egna position att bli drabbad (efter att jag läst på om viruset) då jag inte ligger i någon riktig riskgrupp att bli allvarligt sjuk om jag skulle drabbas av viruset som jag förstått det (vilket man självklart inte vet till 100%). Däremot är jag livrädd för att någon i min närhet som är äldre eller har underliggande sjukdomar ska bli drabbad. Då det just nu i skrivande stund visar på att de människorna är i störts riskgrupp för att bli hårdare drabbad av viruset. Också mina mindre syskon, där man inte riktigt vet om barn ligger i någon större riskgrupp ännu vad jag läst mig till.

Det som för mig också känns läskigast, inte bara de att människor har dött av viruset utan också att det på bara en dag är så många som blivit smittade, du hinner liksom inte ens blinka så kommer viruset bara närmre och närmre. Det tar liksom inte stopp och det känner jag är otroligt skrämmande. Det stängs ner skola efter skola, evenemang stängs ner, gym stängs ner m.m. Vilket absolut är bra!!! Men det är en hel omställning och det gör iallafall mig obekväm att det går så fort och man vet inte hur det kommer sluta och om det kommer sluta.

All min kärlek går till alla som drabbats och speciellt de människor som det drabbats som hårdast!!! Alla är riktiga kämpar!!

Jag hoppas verkligen ni tar hand om er!!! Tvätta händerna flera gånger om dagen med tvål och varmvatten, använd handsprit, hosta och nys i armvecket, stanna hemma om du känner dig sjuk eller symptom på sjuk, ja gör allt för att skydda dig själv och andra <3 Ta hand om er och håll er uppdaterade, massor med kramar!!

Gillar

Kommentarer