5 rutiner för att peppa igång hösten

Hösten har startar ganska stressig för mig. Hur är det för er? Har inte kommit igång med rutinerna än, utan har haft 2-3 veckor som varit lite flummiga, vilket det ska bli ändring på! Har gjort en lista med mina ny-gamla rutiner för hösten nu. Har ni några rutiner nu i höst?

1. Starta en morgonrutin

Jag värdesätter min morgonrutin väääldigt högt. Har jag en bra morgon har jag i det flesta fall en fortsatt bra dag. Går hellre upp en timma tidigare än att behöva ha en stressig morgon med andra ord. Jag försöker hålla mig till min rutin men såklart i vissa fall får det bli undantag.

2. Få in saker du mår bra av i din vardag - testa nya saker!

För mig har det oftast varit ''helgen är då du har tid för nöjen''. Det håller dock inte för mig. Jag behöver pauser i allt plugg och jobb på vardagarna för att göra saker som får mig att må bra. Det behöver såklart inte vara stora grejer utan som t.ex imorgon ska jag på eftermiddagen ut i skogen för att bara gå runt och njuta och (förhoppningsvis) plocka lite blåbär och svamp. Det är någon nytt för mig, men också någon jag velat göra länge men inte bara prioriterat. Så det ska det bli mer utav!

Bilder lånade ifrån @workoutwlollob

3. Hitta bra matvanor - varierad kost

Mat kan vara en väldigt känslig punkt, det är det även för mig. Men att hitta en bra matvana är någon jag själv ska ge mig själv som rutin nu under hösten för att sen försöka hålla kvar det. Lite mer varierad kost och jag ska även som en lite utmaning till mig själv våga mig på att laga mat jag inte ätit förut, precis som punkt 2 - testa nya saker. Tänker mig en höst men många nya grytor och soppor, har ni något bra recept på det?

4. Unna mig vardags-lyx!!!!

Denna punkt tänker jag verkligen bli bättre på. Det behöver inte vara något dyrt eller något som tar tid. Jag tänker mig en hemma-spa kväll mitt i veckan eller varför inte ''fredagsmys'' en måndag. Ska också försöka ge mig själv en ansiktsbehandling en gång i månaden, det skulle min hy iallafall vara tacksam för.

5. Planera bättre i höst

För någon vecka sen skrev jag ett pluggtips-inlägg, ni kan läsa det här (klick!), där en av punkterna är just planering. Jag har nu mera en rutin att jag under helgen kollar över nästkommande vecka och planerar in allt som händer, både små och stora saker. För att slippa stressiga dagar och för att hinna med allt. Det har hittills funkat hur bra som helst för mig och jag får mer gjort.

Bilder lånade ifrån @workoutwlollob

Måste även som ett sista tips få säga att ett konto som är värt att följa på Instagram är @workoutwlollob, tycker hon ger så himla mycket bra pepp och tips som funkar alla dagar. Tips tips!!!

Gillar

Kommentarer

Dags för en ''mina sminkfavoriter''

Tyckte det var dags för en ny ''mina sminkfavoriter'', det känns som det var ett tag sen nu. Just nu mår min hy skit. Som tur i oturen har jag verkligen hittat sminkprodukter som inte förstör min hy mer om jag använder de. Så vill så gärna dela med mig ifall någon av er har en hy som också mår skit. Använder alla produkter här nedan och min älskade palett ifrån CAIA. Örhängena hittar ni här (klick!).

Gillar

Kommentarer